Hoeveel Etappes Heeft de Tour de France?

hoeveel etappes heeft de tour de france

De Tour de France is een van de meest prestigieuze wielerwedstrijden ter wereld en wordt elk jaar georganiseerd in juli. Het aantal etappes varieert elk jaar, maar gemiddeld zijn er ongeveer 21 etappes in totaal.

Deze wielerwedstrijd begon in 1903 en werd opgericht door de krant L’Auto als een manier om de verkoop van hun krant te stimuleren. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest bekeken en gevolgde wielerwedstrijden ter wereld.

Het meest recente record voor het aantal etappes werd vastgesteld in 1926, toen er in totaal 26 etappes waren. Tegenwoordig duurt de Tour de France ongeveer drie weken en leggen de renners duizenden kilometers af, waarbij ze doorheen Frankrijk gaan en soms de omliggende landen bezoeken.

Belangrijkste punten

  • De Tour de France heeft gemiddeld ongeveer 21 etappes in totaal.
  • Deze wielerwedstrijd begon in 1903 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest bekeken en gevolgde wielerwedstrijden ter wereld.
  • Het meest recente record voor het aantal etappes werd vastgesteld in 1926, toen er in totaal 26 etappes waren.
  • De Tour de France duurt ongeveer drie weken en legt duizenden kilometers af doorheen Frankrijk en soms de omliggende landen.

Tour de France Etappe Schema en Planning

Bij de Tour de France draait alles om de etappes. Het zijn de sprints, bergritten en tijdritten die de spanning van de race bepalen en de kampioenen van de uitdagers onderscheiden. De tour is verdeeld in etappes die zich over meerdere dagen verspreiden.

De tour de France etappes vinden traditioneel plaats in juli en er zijn 21 etappes in totaal. Hieronder vind je het schema en de planning van de etappes voor de komende Tour de France.

tour de france etappe

Etappe Datum Type Lengte
1 1 juli Vlak 198 km
2 2 juli Vlak 182 km
3 3 juli Vlak 183 km
4 4 juli Vlak 188 km
5 5 juli Vlak 149 km
6 6 juli Heuvelachtig 160 km
7 7 juli Vlak 249 km
8 8 juli Berg 150 km
9 9 juli Berg 181 km
10 11 juli Tijdrit 36 km
11 14 juli Vlak 168 km
12 15 juli Berg 178 km
13 16 juli Berg 191 km
14 18 juli Heuvelachtig 183 km
15 19 juli Berg 191 km
16 20 juli Berg 178 km
17 22 juli Heuvelachtig 178 km
18 23 juli Heuvelachtig 130 km
19 24 juli Heuvelachtig 208 km
20 25 juli Berg 130 km
21 26 juli Vlak 112 km

De race is ontworpen om de renners te testen en uit te dagen, maar ook om de fans te vermaken en vast te houden. Het Tour de france etappe schema biedt een breed scala aan uitdagingen en kansen voor de renners en is altijd een geweldige show voor toeschouwers over de hele wereld.

Tour de France Etappe Overzicht en Informatie

De Tour de France is een ongelooflijke uitdaging voor professionele wielrenners van over de hele wereld. Elke etappe brengt nieuwe moeilijkheden met zich mee, van bergen en heuvels tot tijdraces en vlakke etappes. Laten we eens kijken naar het overzicht en enkele interessante informatie over de verschillende Tour de France race stages.

Algemene Informatie over de Etappes

De Tour de France bestaat meestal uit ongeveer 21 etappes, verdeeld over een periode van drie weken. De totale afstand kan variëren, maar het is meestal meer dan 3.000 kilometer. De moeilijkheidsgraad van elke stage kan ook verschillen, en sommige etappes zijn beruchter dan andere.

Overzicht van de Etappes

Etappenummer Start en Finish Afstand (in km) Moeilijkheidsgraad Hoogteverschil (in m)
1 Brest naar Landerneau 198 Vlakke etappe 759
2 Perros-Guirec naar Mûr de Bretagne 183.5 Heuvelachtige etappe 800
3 Lorient naar Pontivy 182.9 Vlakke etappe 478
4 Redon naar Fougères 150.4 Vlakke etappe 56
5 Changé naar Laval 27.2 (tijdrit) Tijdrit
6 Tours naar Châteauroux 160.6 Vlakke etappe
7 Vierzon naar La Creusot 248 Heuvelachtige etappe 3100
8 Oyonnax naar Le Grand-Bornand 151 Bergachtige etappe 4400
9 Cluses naar Tignes 145.5 Bergachtige etappe 4000
10 Albertville naar Valence 186.2 Vlakke etappe

Dit zijn slechts enkele van de etappes tijdens de Tour de France. Zoals je kunt zien, zijn er verschillende soorten etappes, waardoor de renners hun vaardigheden en uithoudingsvermogen op verschillende manieren moeten testen. Ongeacht de uitdagingen die de etappes bieden, blijven de renners en fans elk jaar terugkomen voor deze geweldige race.

tour de france race stages

Conclusie

De Tour de France is een van de meest opwindende evenementen in de sportwereld en trekt elk jaar miljoenen kijkers over de hele wereld. Het aantal etappes kan variëren, maar meestal zijn er rond de 21 etappes.

Tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd strijden de renners om de gele trui en het recht om zichzelf kampioen te noemen. Het is een uitdagende race die bekend staat om zijn moeilijke etappes en lange afstanden.

De Tour de France is niet alleen belangrijk voor de wielersport, maar ook voor de Franse cultuur en het toerisme. Het evenement trekt veel toeristen naar Frankrijk en biedt een spannende en unieke manier om het prachtige landschap van het land te verkennen.

Tot slot

Of je nu een fan bent van wielrennen of gewoon op zoek bent naar een spannende sportervaring, de Tour de France is zeker een evenement dat je niet wilt missen. Dus, zet je schrap voor de komende races en juich je favoriete renners toe terwijl ze zich een weg banen door de Franse bergen en landschappen.

FAQ

Hoeveel etappes heeft de Tour de France?

Het aantal etappes in de Tour de France varieert jaarlijks, maar meestal zijn er rond de 21 etappes.

Wat is het schema en de planning van de Tour de France?

Het schema en de planning van de Tour de France worden elk jaar bekendgemaakt. Je kunt een overzicht vinden van de verschillende etappes en de routes die de renners zullen afleggen tijdens deze iconische race.

Waar kan ik informatie vinden over elke etappe van de Tour de France?

In dit gedeelte krijg je een gedetailleerd overzicht van elke etappe tijdens de Tour de France. Ontdek interessante feiten en statistieken over de etappes, zoals afstanden, moeilijkheidsgraden en hoogteverschillen.

Wat is de geschiedenis en het belang van de Tour de France?

De Tour de France is een prestigieuze wielerwedstrijd met een rijke geschiedenis. Ontdek meer over het ontstaan en de evolutie van deze race en leer waarom het een van de meest gevolgde en geliefde sportevenementen ter wereld is.