Succesverhalen: ondernemers die het gemaakt hebben in België

Succesverhalen: ondernemers die het gemaakt hebben in België

België, een land dat bekend staat om zijn chocolade, bier en wafels, heeft ook een bloeiende ondernemerscultuur. In dit artikel belichten we enkele succesverhalen van ondernemers die het gemaakt hebben in België. Deze verhalen bieden waardevolle inzichten en inspiratie voor aspirant-ondernemers.

1. Wouter Torfs: Schoenen Torfs

Wouter Torfs is de CEO van Schoenen Torfs, een familiebedrijf dat al meer dan 70 jaar bestaat. Onder zijn leiding is het bedrijf uitgegroeid tot een van de meest succesvolle schoenenretailers in België, met meer dan 80 winkels en een sterke online aanwezigheid. Torfs staat bekend om zijn focus op klantenservice en werknemerstevredenheid, wat het bedrijf meerdere keren de titel “Beste Werkgever van België” heeft opgeleverd.

2. Bart Claes: JBC

Bart Claes is de CEO van JBC, een van de grootste kledingretailers in België. JBC, opgericht door zijn vader Jean-Baptiste Claes, heeft meer dan 140 winkels in België, Luxemburg en Duitsland. Onder leiding van Bart Claes heeft JBC zich gericht op duurzaamheid en ethische productie, waardoor het bedrijf een voortrekkersrol speelt in de mode-industrie.

3. Pascale Van Damme: Dell Technologies

Pascale Van Damme is de vicepresident en algemeen directeur van Dell Technologies België. Onder haar leiding heeft Dell Technologies België zich gericht op het bevorderen van diversiteit en inclusie op de werkplek, wat heeft geleid tot erkenning als een van de beste werkplekken voor vrouwen in de technologie.

4. Marc Coucke: Omega Pharma

Marc Coucke is een van de meest bekende ondernemers in België. Hij richtte Omega Pharma op, een bedrijf dat gespecialiseerd is in niet-voorgeschreven gezondheidsproducten. Onder zijn leiding groeide Omega Pharma uit tot een internationaal bedrijf met meer dan 2000 werknemers. In 2012 verkocht Coucke het bedrijf voor meer dan 3 miljard euro.

5. Dries Buytaert: Drupal en Acquia

Dries Buytaert is de oprichter van Drupal, een open-source content management systeem, en Acquia, een bedrijf dat digitale ervaringen levert. Drupal wordt gebruikt door miljoenen websites wereldwijd, waaronder die van de Witte Huis en de Universiteit van Oxford. Acquia werd in 2019 verkocht voor bijna 1 miljard dollar.

Zakelijk succes in België

Deze succesverhalen tonen aan dat ondernemerschap in België kan leiden tot aanzienlijk succes. Of het nu gaat om familiebedrijven die generaties lang groeien, technologiebedrijven die wereldwijd impact hebben, of bedrijven die zich richten op duurzaamheid en ethische productie, deze ondernemers hebben bewezen dat met hard werken, innovatie en een klantgerichte aanpak, je het kunt maken in België.

Als u overweegt om uw eigen onderneming te starten of uw bestaande bedrijf in België uit te breiden, kan het nuttig zijn om advies in te winnen bij experts. Denk bijvoorbeeld aan kantoor huren, vergaderzaal huren, werkruimte, marketing en meer. Kijk voro meer tips over ondernemen bij Advies bedrijven.