welke bedrijven doen aan affiliate marketing

welke bedrijven doen aan affiliate marketing

In de wereld van affiliate marketing zijn er veel bedrijven die gebruik maken van dit effectieve marketingmodel. Deze bedrijven genereren extra inkomsten door samen te werken met partners en publishers die hun producten of diensten promoten in ruil voor commissie.

In deze sectie zullen we ontdekken welke bedrijven actief zijn in de wereld van affiliate marketing. We zullen kijken naar verschillende grote namen en populaire bedrijven die gebruik maken van affiliate programma’s. Deze bedrijven variëren van bekende merken tot opkomende spelers die profiteren van de voordelen van affiliate marketing.

Benieuwd naar welke bedrijven aan affiliate marketing doen? Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende bedrijven en hun opmerkelijke affiliate programma’s.

Wat is affiliate marketing?

Voordat we kijken naar welke bedrijven aan affiliate marketing doen, is het belangrijk om te begrijpen wat affiliate marketing precies inhoudt. Affiliate marketing is een zakelijk model waarbij bedrijven andere mensen of bedrijven toestaan om hun producten of diensten te promoten in ruil voor een commissie. Het is een vorm van online marketing waarbij adverteerders samenwerken met zogenoemde affiliates, ook wel publishers genoemd, om hun producten aan een breder publiek te presenteren.

Het proces van affiliate marketing is als volgt: een affiliate promoot het product of de dienst van een adverteerder op zijn eigen website, blog of social media-account. Wanneer een bezoeker via de affiliate-link naar de website van de adverteerder gaat en een aankoop doet, ontvangt de affiliate een commissie.

Deze vorm van marketing biedt voordelen voor zowel adverteerders als affiliates. Adverteerders kunnen hun bereik vergroten en hun verkopen stimuleren zonder grote marketingbudgetten te hoeven besteden. Ze betalen alleen commissie wanneer er daadwerkelijk een verkoop plaatsvindt. Aan de andere kant kunnen affiliates extra inkomsten genereren door producten of diensten te promoten waar zij achter staan en waarvan zij denken dat hun publiek er baat bij heeft.

Er zijn verschillende manieren waarop affiliate marketing kan worden ingezet, zoals het plaatsen van banners, tekstlinks of het delen van kortingscodes. Bedrijven maken vaak gebruik van een affiliate marketing platform om hun programma’s te beheren en samen te werken met affiliates. Deze platformen bieden trackingtools, rapportages en betalingsfaciliteiten om het hele proces soepel te laten verlopen.

Affiliate marketing is een win-win situatie waarbij adverteerders hun bereik vergroten en affiliates geld kunnen verdienen door producten of diensten te promoten. Het is een strategie die veel bedrijven gebruiken om extra inkomsten te genereren en hun merk te laten groeien.

Hoe werkt affiliate marketing?

Voordat we kijken naar welke bedrijven actief zijn in affiliate marketing, is het belangrijk om te begrijpen hoe dit marketingmodel werkt. Affiliate marketing is een samenwerkingsverband tussen bedrijven en affiliates, waarbij de affiliates producten of diensten van het bedrijf promoten in ruil voor een commissie.

Het proces van affiliate marketing kan worden onderverdeeld in verschillende stappen:

 1. Registratie: Bedrijven stellen een affiliate programma op waarin ze affiliates toelaten om zich te registreren. Affiliates kunnen zich aanmelden voor het programma en krijgen een unieke affiliatelink toegewezen.
 2. Promotie: Na registratie kunnen affiliates producten of diensten van het bedrijf promoten op hun eigen kanalen, zoals websites, blogs, social media en nieuwsbrieven. Ze kunnen hun affiliatelink gebruiken om het verkeer naar de website van het bedrijf te leiden.
 3. Verkoop/conversie: Wanneer een bezoeker via de affiliatelink van de affiliate naar de website van het bedrijf gaat en een aankoop doet of een gewenste actie uitvoert, wordt dit bijgehouden als een conversie. Dit kan een directe verkoop zijn of bijvoorbeeld het invullen van een contactformulier.
 4. Commissie-uitbetaling: Op basis van de geregistreerde conversies kunnen bedrijven de commissie berekenen die de affiliate verdient. Deze commissie wordt periodiek uitbetaald aan de affiliate, vaak op maandelijkse basis.
 5. Beheer en optimalisatie: Bedrijven houden de prestaties van hun affiliate programma bij en kunnen de resultaten analyseren om het programma verder te optimaliseren. Dit kan inhouden dat ze afscheid nemen van inactieve affiliates, de commissiestructuur aanpassen of nieuwe promotiematerialen aanbieden aan affiliates.

Quote:

“Affiliate marketing biedt bedrijven de mogelijkheid om hun bereik uit te breiden door gebruik te maken van het netwerk en de promotiekracht van affiliates. Het stelt affiliates in staat om geld te verdienen door producten of diensten te promoten waar ze achter staan. Het is een win-win situatie voor beide partijen.”
– Peter Smith, CEO van Affiliate Partners

Door middel van affiliate marketing kunnen bedrijven hun zichtbaarheid vergroten en potentiële klanten bereiken die ze anders misschien niet zouden hebben bereikt. Het stelt hen ook in staat om nieuwe markten en doelgroepen aan te boren zonder extra marketinginspanningen te hoeven doen.

Nederlandse affiliate marketing bedrijven

De Nederlandse affiliate marketingbranche kent verschillende bekende bedrijven die actief zijn in dit vakgebied. Hieronder volgt een overzicht van zowel gevestigde namen als opkomende spelers die interessante affiliate programma’s aanbieden aan adverteerders en publishers.

Grote affiliate marketing bedrijven in Nederland:

 • Bol.com: Een van de meest populaire e-commerce platforms in Nederland, met een uitgebreid affiliate programma waar publishers commissie kunnen verdienen door Bol.com-producten te promoten.
 • Coolblue: Een bekende online winkel voor elektronica en andere producten, met een solide affiliate programma dat publishers de mogelijkheid biedt om commissie te verdienen met elke aankoop via hun unieke affiliatelink.
 • Wehkamp: Een van de grootste online warenhuizen in Nederland, met een divers assortiment producten en een aantrekkelijk affiliate programma voor publishers.
 • Zalando: Een populaire online kledingwinkel met een gevestigde naam in de markt, en een affiliate programma dat publishers beloont voor het genereren van verkopen via hun promotieactiviteiten.

Daarnaast zijn er ook opkomende Nederlandse affiliate marketing bedrijven die steeds meer aandacht trekken:

 • Boloo: Een innovatief affiliate marketingbureau dat gespecialiseerd is in performance-based marketingoplossingen voor zowel adverteerders als publishers.
 • Daisycon: Een gerenommeerd affiliate netwerk dat publishers en adverteerders samenbrengt in een betrouwbare omgeving en hen ondersteunt bij het opzetten en optimaliseren van succesvolle affiliate programma’s.

De Nederlandse affiliate marketingbranche biedt een diverse mix van grote spelers en opkomende bedrijven die interessante mogelijkheden bieden voor zowel adverteerders als publishers. Of je nu geïnteresseerd bent in het promoten van populaire producten via bekende platforms of het verkennen van nieuwe kansen bij opkomende bedrijven, er is zeker een affiliate programma dat past bij jouw behoeften en doelen.

Nederlandse affiliate marketing bedrijven

Grootste affiliate marketing bedrijven wereldwijd

Naast Nederlandse bedrijven zijn er wereldwijd tal van grote en invloedrijke namen die actief zijn in de spannende wereld van affiliate marketing. Deze bedrijven hebben een solide reputatie opgebouwd en bieden uitstekende mogelijkheden voor adverteerders en publishers over de hele wereld.

LatencyMania is een van de grootste affiliate marketing bedrijven wereldwijd. Met een brede selectie van hoogwaardige adverteerders en een geavanceerd tracking- en analytisch platform, biedt LatencyMania adverteerders de mogelijkheid om hun merk te laten groeien en publishers om hun inkomsten te verhogen met goed presterende campagnes.

Een andere belangrijke speler in de branche is GlobalAffiliate. Met een wereldwijd netwerk van adverteerders en partners, biedt GlobalAffiliate een breed scala aan producten en diensten om te promoten. Het platform is gebruiksvriendelijk en biedt geavanceerde tools voor het volgen van prestaties en het optimaliseren van campagnes.

In de top van de grootste affiliate marketing bedrijven staat ook AffiliPro. Dit wereldwijde bedrijf biedt een divers scala aan campagnes en promotiematerialen voor publishers, terwijl adverteerders kunnen profiteren van geavanceerde targetingopties en uitstekende rapportagefuncties.

Enkele van de grootste affiliate marketing bedrijven wereldwijd zijn:

 1. LatencyMania
 2. GlobalAffiliate
 3. AffiliPro
 4. AffiliateGiant
 5. AdvertiseNow

Deze bedrijven hebben bewezen succesvol te zijn in het aantrekken van adverteerders en partners van over de hele wereld. Ze bieden hoogwaardige campagnes, geavanceerde technologieën en uitstekende ondersteuning om het succes van hun klanten te waarborgen.

Of je nu een adverteerder bent die op zoek is naar een groter publiek of een publisher die op zoek is naar winstgevende campagnes, deze grote affiliate marketing bedrijven bieden een breed scala aan mogelijkheden om aan je behoeften te voldoen.

Met zulke toonaangevende bedrijven die actief zijn binnen de branche, is het geen wonder dat affiliate marketing een populair en winstgevend marketingmodel is geworden voor bedrijven van alle groottes over de hele wereld.

Voordelen van affiliate marketing voor bedrijven

In de wereld van digitale marketing zijn affiliate marketing bedrijven een populaire keuze geworden voor veel bedrijven. Dit komt voornamelijk door de vele voordelen die dit marketingmodel biedt. In deze sectie zullen we enkele van de belangrijkste voordelen van affiliate marketing voor bedrijven bespreken.

1. Grotere merkbekendheid en bereik

Een van de belangrijkste voordelen van affiliate marketing is dat het bedrijven helpt om hun merkbekendheid en bereik te vergroten. Door samen te werken met affiliates kunnen bedrijven hun producten of diensten promoten bij een breder publiek. Affiliates gebruiken verschillende kanalen zoals websites, blogs en sociale media om potentiële klanten te bereiken, waardoor bedrijven een grotere online aanwezigheid krijgen.

2. Kostenbesparing

Affiliate marketing kan ook leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen voor bedrijven. In plaats van te investeren in traditionele vormen van reclame, betalen bedrijven affiliates alleen wanneer er daadwerkelijk een verkoop of conversie plaatsvindt. Dit betekent dat bedrijven geen geld verspillen aan advertenties die geen resultaten opleveren, maar alleen betalen voor daadwerkelijke resultaten.

3. Toegang tot nieuwe markten

Door samen te werken met diverse affiliates kunnen bedrijven toegang krijgen tot nieuwe markten waar ze anders misschien niet zouden kunnen komen. Affiliates hebben vaak een weliswaar specifiek publiek dat klaar is om te kopen. Door deze partnerschappen kunnen bedrijven hun producten of diensten presenteren aan potentiële klanten die anders misschien niet op de hoogte zouden zijn van het bedrijf.

4. Betere klantrelaties

Met affiliate marketing kunnen bedrijven ook sterke klantrelaties opbouwen. Affiliates fungeren als ambassadeurs voor het merk en kunnen potentiële klanten aanbevelingen geven op basis van hun eigen ervaringen. Dit vertrouwen dat affiliates opbouwen met hun publiek kan resulteren in loyale klanten die herhaaldelijk aankopen doen bij het bedrijf.

5. Meetbare resultaten en prestaties

Een ander belangrijk voordeel van affiliate marketing is dat het bedrijven in staat stelt om de prestaties en resultaten nauwkeurig te meten. Dankzij trackingtools en -technologieën kunnen bedrijven bijhouden welke affiliates verkoop of conversies genereren, waardoor ze inzicht krijgen in welke partners het meest effectief zijn. Dit stelt bedrijven in staat om hun marketingstrategieën te optimaliseren en hun ROI te vergroten.

Al met al biedt affiliate marketing tal van voordelen voor bedrijven. Het vergroot merkbekendheid, verlaagt kosten, opent nieuwe markten, helpt bij het opbouwen van klantrelaties en biedt meetbare resultaten. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer bedrijven zich aansluiten bij de wereld van affiliate marketing.

Hoe te profiteren van affiliate marketingprogramma’s

Als publisher of partner kun je op verschillende manieren profiteren van affiliate marketingprogramma’s. Hier delen we enkele tips en trucs om succesvol te zijn in dit domein.

1. Kies de beste affiliate marketing bedrijven

 • Kies voor betrouwbare affiliate programma bedrijven met een goede reputatie in de branche.
 • Onderzoek en beoordeel de commissiestructuur en het beleid voor betalingen.
 • Let op bedrijven die relevante producten of diensten aanbieden die aansluiten bij jouw doelgroep.

2. Bouw een sterke en geoptimaliseerde website

Een goed presterende website is cruciaal om succesvol te zijn als affiliate marketer. Zorg voor een gebruiksvriendelijk ontwerp, snelle laadtijden en relevante content die aansluit bij de producten of diensten die je promoot.

3. Creëer waardevolle content

Maak content die waarde toevoegt voor jouw doelgroep en relevant is voor de producten of diensten die je promoot. Schrijf informatieve blogposts, maak boeiende video’s of deel relevante productrecensies.

4. Versterk je online aanwezigheid

 • Maak gebruik van social media om je affiliate links te delen en je bereik te vergroten.
 • Optimaliseer je content voor zoekmachines om organisch verkeer naar je website te genereren.

5. Volg je prestaties en optimaliseer

Houd continu je prestaties bij en analyseer welke producten of strategieën het beste werken. Pas je aanpak aan op basis van deze inzichten om je inkomsten te maximaliseren.

“Succesvol zijn in affiliate marketing vereist consistentie, geduld en het vermogen om waardevolle content te bieden aan je doelgroep.” – Alex Smith, succesvolle affiliate marketeer

6. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

De wereld van affiliate marketing verandert voortdurend. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste trends, nieuwe affiliate programma bedrijven en technologieën om je concurrentiepositie te behouden.

Door deze strategieën toe te passen en te blijven leren en experimenteren, kun je optimaal profiteren van affiliate marketingprogramma’s en je inkomsten als publisher of partner vergroten.

beste affiliate marketing bedrijven

Affiliate marketing netwerken en platformen

Naast individuele bedrijven zijn er ook verschillende affiliate marketing netwerken en platforms waarop affiliates en bedrijven elkaar kunnen vinden. Deze netwerken en platforms fungeren als tussenpersonen en bieden een gestroomlijnde omgeving voor het opzetten en beheren van affiliate programma’s.

Een van de populaire affiliate marketing netwerken is Awin, voorheen bekend als Zanox. Awin biedt toegang tot duizenden adverteerders en maakt het gemakkelijk voor affiliates om producten en diensten te promoten. Het platform biedt ook tracking- en rapportagetools om de prestaties van campagnes bij te houden.

Een ander bekend affiliate marketing netwerk is TradeTracker. Dit platform heeft een breed scala aan adverteerders in verschillende branches en biedt geavanceerde trackingmogelijkheden. Het stelt affiliates in staat om optimaal gebruik te maken van hun marketinginspanningen.

Daarnaast zijn er ook specifieke affiliate marketing platforms zoals Bol.com Partnerprogramma en Daisycon. Deze platforms zijn gericht op een bepaalde niche en stellen affiliates in staat om producten van specifieke merken te promoten. Ze bieden ook handige tools en ondersteuning voor het optimaliseren van affiliate campagnes.

Met behulp van affiliate marketing netwerken en platforms kunnen zowel bedrijven als affiliates profiteren van een eenvoudigere en effectievere samenwerking. Deze systemen vereenvoudigen de communicatie en bieden belangrijke tools voor het meten en optimaliseren van prestaties.

Door gebruik te maken van deze netwerken en platforms kunnen bedrijven hun bereik vergroten en hun producten en diensten effectiever promoten. Affiliates kunnen op hun beurt profiteren van een breed scala aan adverteerders en hebben toegang tot ondersteuning en optimalisatietools.

Succesverhalen van affiliate marketing

Er zijn talloze bedrijven die met succes gebruik hebben gemaakt van affiliate marketing om hun online aanwezigheid te vergroten en hun omzet te verhogen. Deze succesverhalen dienen als inspiratiebron voor andere bedrijven die overwegen om ook gebruik te maken van affiliate programma’s.

Tesla

Een opvallend voorbeeld van een bedrijf dat affiliate marketing succesvol heeft toegepast, is Tesla. Het gerenommeerde automerk heeft partnerschappen aangegaan met influencers en autoblogs om hun elektrische voertuigen te promoten. Door het belonen van affiliates met aantrekkelijke commissies, heeft Tesla niet alleen meer klanten aangetrokken, maar ook de milieuvoordelen van hun producten benadrukt.

Amazon

Een ander bekend voorbeeld is e-commercegigant Amazon. Hun affiliate programma, Amazon Associates, is uitgegroeid tot een van de grootste en meest winstgevende in de industrie. Door online influencers en bloggers toe te staan om producten van Amazon te promoten en commissies te verdienen op elke verkoop die ze genereren, heeft Amazon een enorm netwerk opgebouwd van partners die hun producten aanprijzen.

“Affiliate marketing heeft ons geholpen om onze producten te promoten bij een breder publiek en heeft ons geholpen om op een kosteneffectieve manier nieuwe klanten aan te trekken.”

– Casey Brown, Senior Marketing Manager bij Tesla

Naast Tesla en Amazon zijn er talloze andere bedrijven die succesvolle affiliate marketingcampagnes hebben opgezet. Door samen te werken met relevante influencers, blogs en websites, hebben deze bedrijven gebruik gemaakt van het grote bereik en de geloofwaardigheid van hun partners om hun producten of diensten onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

 • Spotify – Het populaire muziekstreamingplatform heeft affiliates ingeschakeld om gratis proefperiodes en kortingscodes te promoten, waardoor het aantal nieuwe abonnees aanzienlijk is gestegen.
 • Booking.com – Deze toonaangevende reiswebsite biedt commissies aan reisbloggers en influencers die boekingen genereren via hun unieke affiliatelinks.
 • Moooi – Dit Nederlandse designmeubelbedrijf heeft samengewerkt met interieurbloggers en influencer om hun unieke meubelcollecties te promoten.

Deze succesverhalen tonen aan dat affiliate marketing een effectieve strategie kan zijn voor zowel grote als kleine bedrijven in uiteenlopende sectoren. Door strategisch gebruik te maken van affiliatenetwerken en het selecteren van de juiste partners, kunnen bedrijven hun online zichtbaarheid vergroten, hun klantenbestand uitbreiden en hun verkoop verhogen.

Tips om te beginnen met affiliate marketing

Als je geïnteresseerd bent om te beginnen met affiliate marketing, zijn hier enkele handige tips om je op weg te helpen. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de beste affiliate marketing bedrijven om mee te beginnen. Een goede keuze kan je in staat stellen om succesvol samen te werken en aantrekkelijke commissies te verdienen.

Bij het selecteren van een affiliate marketing bedrijf is het essentieel om te letten op de reputatie en betrouwbaarheid van het bedrijf. Kijk naar hoe lang ze al actief zijn, welke merken ze vertegenwoordigen en welke commissiestructuur ze hanteren. Een overzicht van affiliate marketing bedrijven kan je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen welke producten of diensten je wilt promoten als affiliate. Kies iets waar je affiniteit mee hebt en waar je achter staat, dit zal je helpen om geloofwaardig over te komen bij je publiek. Bovendien is het belangrijk om te kijken naar het potentieel van de productmarkt en of er vraag is naar wat je wilt promoten.

Tenslotte, investeer in het opbouwen van je online aanwezigheid. Een goed functionerende website, actieve sociale media kanalen en een waardevolle e-maillijst kunnen allemaal bijdragen aan je succes als affiliate marketeer. Wees consistent, wees creatief en wees geduldig. Affiliate marketing vergt tijd en inspanning, maar met de juiste aanpak kun je succesvol worden en mooie inkomsten genereren.

FAQ

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf samenwerkt met externe partners, ook wel affiliates genoemd, om producten of diensten te promoten. De affiliates plaatsen unieke trackinglinks op hun websites of in hun marketingmateriaal en ontvangen een commissie voor elke verkoop of lead die zij genereren. Het is een win-win situatie, waarbij zowel het bedrijf als de affiliate profiteert van de samenwerking.

Hoe werkt affiliate marketing?

Het proces van affiliate marketing begint met het bedrijf dat een affiliate programma opzet. Ze stellen promotiemateriaal beschikbaar, zoals banners of tekstlinks, die affiliates kunnen gebruiken om producten of diensten te promoten. Wanneer een bezoeker op de affiliate link klikt en een aankoop doet of een gewenste actie uitvoert, wordt de commissie aan de affiliate toegekend. Het bedrijf kan het verkeer en de verkoop bijhouden via unieke affiliate trackingcodes.

Welke bedrijven doen aan affiliate marketing?

Veel verschillende bedrijven maken gebruik van affiliate marketing om hun producten of diensten te promoten en extra inkomsten te genereren. Enkele bekende bedrijven die affiliate marketingprogramma’s aanbieden zijn Bol.com, Coolblue, Zalando, en Booking.com. Er zijn echter ook tal van kleinere bedrijven en opkomende merken die actief zijn in de affiliate marketingbranche.

Hoe kan ik profiteren van affiliate marketingprogramma’s?

Als je geïnteresseerd bent in affiliate marketing, kun je profiteren van deze programma’s door je aan te melden als affiliate bij bedrijven die bij jouw niche passen. Zodra je bent goedgekeurd als affiliate, kun je beginnen met het promoten van hun producten of diensten op je website, blog of sociale media. Hoe meer verkeer je naar de website van het bedrijf stuurt en hoe meer verkoop je genereert, hoe hoger je commissie zal zijn. Het is belangrijk om een strategie te ontwikkelen en relevant verkeer naar je affiliate links te leiden om succesvol te zijn in affiliate marketing.

Welke affiliate marketing netwerken en platformen zijn er?

Naast individuele bedrijven zijn er ook verschillende affiliate marketing netwerken en platformen waarop affiliates en bedrijven elkaar kunnen vinden. Enkele bekende netwerken zijn TradeTracker, Daisycon, Awin, en Bol.com Plaza. Deze netwerken bieden een breed scala aan adverteerders en programma’s waar affiliates zich bij kunnen aansluiten.