welke bedrijven werken met adyen

welke bedrijven werken met adyen

In dit artikel ontdek je welke bedrijven ervoor hebben gekozen om met Adyen samen te werken voor hun betalingsverkeer. We zullen bekijken welke Nederlandse bedrijven gebruikmaken van Adyen als hun betalingsoplossing en hoe de integratie met Adyen heeft bijgedragen aan hun succes.

Adyen is een gerenommeerde betalingsdienstverlener die wereldwijd actief is en een breed scala aan klanten bedient. Het platform biedt geavanceerde betalingsoplossingen, integratiemogelijkheden en een betrouwbare infrastructuur voor bedrijven van elke omvang.

Ontdek welke Nederlandse en internationale bedrijven hebben gekozen voor Adyen als hun betalingsoplossing en leer meer over de voordelen van werken met Adyen. Of je nu een start-up of een gevestigd bedrijf bent, Adyen kan jouw betalingsverkeer stroomlijnen en je helpen groeien.

Wat is Adyen?

Voordat we inzoomen op de bedrijven die met Adyen werken, is het belangrijk om te begrijpen wat Adyen precies is. Adyen is een betaalplatform dat bedrijven ondersteunt bij hun betalingsverkeer. Met behulp van Adyen kunnen bedrijven betalingen accepteren van klanten over de hele wereld. Adyen biedt verschillende integratiemogelijkheden en betaaloplossingen om aan de specifieke behoeften van bedrijven te voldoen.

Adyen klanten wereldwijd

 • Zara: de bekende modewinkelketen heeft Adyen geïntegreerd om betalingen van klanten op meerdere kanalen te kunnen accepteren, zowel online als in de winkels.
 • Bol.com: een van de grootste online retailers in Nederland, maakt gebruik van Adyen voor een soepele verwerking van online betalingen en een naadloze integratie met andere systemen.
 • Netflix: het wereldwijde streamingplatform vertrouwt op Adyen voor het verwerken van betalingen van abonnees in verschillende landen.

Adyen staat bekend om zijn betrouwbare betaaloplossingen en flexibele integratiemogelijkheden, waardoor bedrijven wereldwijd vertrouwen hebben in het platform.

Voordelen van werken met Adyen

Bedrijven die ervoor kiezen om met Adyen samen te werken, profiteren van verschillende voordelen. Adyen biedt namelijk een naadloze integratie in bestaande systemen, waardoor bedrijven hun betalingsverkeer efficiënt kunnen beheren. Dit betekent dat alle betalingen gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd en geautomatiseerd, wat tijd en middelen bespaart.

Als Payment Service Provider (PSP) zorgt Adyen ook voor de afhandeling en beveiliging van transacties. Dit betekent dat bedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van de betalingen van hun klanten. Adyen heeft speciale beveiligingsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat alle transacties veilig en betrouwbaar verlopen.

Daarnaast biedt Adyen een uitgebreide selectie aan betaaloplossingen. Bedrijven kunnen gebruik maken van verschillende betalingsmogelijkheden, zoals creditcards, e-wallets en alternatieve betaalmethoden. Dit geeft bedrijven de flexibiliteit om aan de voorkeuren van hun klanten te voldoen en een naadloze betaalervaring te bieden.

Enkele voordelen van werken met Adyen zijn:

 • Naadloze integratie in bestaande systemen
 • Veilige en betrouwbare afhandeling van transacties
 • Diverse betaaloplossingen om aan de behoeften van klanten te voldoen

Kortom, bedrijven die ervoor kiezen om met Adyen te werken, profiteren van een geïntegreerde en veilige betaaloplossing die aansluit bij hun zakelijke behoeften en de voorkeuren van hun klanten.

adyen integratie

Nederlandse bedrijven met Adyen

In Nederland maken verschillende bekende bedrijven gebruik van Adyen als hun betalingsoplossing. Onder deze Nederlandse bedrijven vallen onder andere Coolblue, Picnic, en Rituals. Deze bedrijven hebben gekozen voor Adyen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid van het platform.

Adyen biedt Nederlandse bedrijven een geavanceerde betalingsoplossing waarmee ze vlot en veilig betalingen kunnen afhandelen. Het platform is eenvoudig te integreren in bestaande systemen, wat bedrijven helpt bij het beheren van hun betalingsverkeer. Door te kiezen voor Adyen profiteren Nederlandse bedrijven van de expertise en wereldwijde ervaring die het bedrijf te bieden heeft.

Bekende Nederlandse retailer Coolblue is een van de Nederlandse bedrijven die gebruikmaakt van Adyen. Door de samenwerking met Adyen kan Coolblue soepel en efficiënt betalingen ontvangen en verwerken. Dit heeft bijgedragen aan het succes en de groei van Coolblue als toonaangevende online retailer in Nederland.

“Dankzij Adyen kunnen we onze klanten een naadloze en veilige betalingservaring bieden. Het gebruiksgemak en de flexibiliteit van het Adyen-platform hebben ons in staat gesteld om ons betalingsproces te optimaliseren en meer te focussen op het bieden van de beste klantenservice.”

– CEO van Coolblue

Naast Coolblue hebben ook andere Nederlandse bedrijven zoals Picnic en Rituals gekozen voor Adyen als hun betalingsoplossing. Deze bedrijven waarderen de betrouwbaarheid en stabiliteit van Adyen, evenals de mogelijkheid om verschillende betaalmethoden en valuta’s te ondersteunen.

Met Adyen als betalingspartner profiteren Nederlandse bedrijven van een hoogwaardige betalingsoplossing die hen in staat stelt om betalingen efficiënt en veilig af te handelen. Adyen blijft investeren in nieuwe technologieën en innovaties om te voldoen aan de groeiende behoeften van bedrijven en de evoluerende betalingsindustrie.

Internationale bedrijven met Adyen

Naast Nederlandse bedrijven maken ook veel internationale bedrijven gebruik van Adyen als hun betalingsoplossing. Enkele prominente voorbeelden zijn Airbnb, Spotify en Uber. Deze bedrijven hebben bewust gekozen voor Adyen vanwege het wereldwijde bereik en de betrouwbare betalingsoplossingen die het platform biedt. Met Adyen kunnen ze eenvoudig betalingen ontvangen en beheren, ongeacht het land waar hun klanten zich bevinden. Door de flexibiliteit en schaalbaarheid van Adyen kunnen deze internationale bedrijven hun klanten een naadloze en veilige betaalervaring bieden. Adyen heeft zich bewezen als een betrouwbare partner voor zowel Nederlandse als internationale bedrijven.

 • Airbnb
 • Spotify
 • Uber

Deze bedrijven behoren tot de talloze klanten die vertrouwen op Adyen voor hun betalingsverkeer. Met Adyen hebben ze een betrouwbare en geavanceerde betaaloplossing gevonden die aansluit bij hun internationale bedrijfsactiviteiten.

Door te werken met Adyen kunnen internationale bedrijven profiteren van een wereldwijd bereik, beveiligde betalingen en uitgebreide rapportagemogelijkheden. Dit stelt hen in staat om soepel en efficiënt te opereren op internationaal niveau. Of het nu gaat om het afhandelen van betalingen in verschillende valuta’s of het voldoen aan lokale regelgeving, Adyen biedt de nodige tools en expertise om het betalingsverkeer van deze internationale bedrijven te ondersteunen.

Succesverhalen met Adyen

Veel bedrijven hebben hun succes zien groeien door te werken met Adyen. Een van de succesverhalen is Coolblue, een toonaangevende Nederlandse online retailer. Door de integratie met Adyen kon Coolblue eenvoudig betalingen ontvangen en klantgegevens beheren, wat heeft bijgedragen aan hun snelle groei en succes.

Adyen heeft Coolblue geholpen hun betalingsverkeer te stroomlijnen en de klantervaring te verbeteren. Met de betaaloplossingen van Adyen kon Coolblue probleemloos betalingen accepteren van klanten, ongeacht de locatie of het gebruikte betaalmiddel. Dit heeft ervoor gezorgd dat Coolblue een betrouwbare en naadloze betalingservaring kon bieden aan hun klanten, wat heeft bijgedragen aan hun reputatie als een vertrouwde online retailer.

Daarnaast heeft de integratie met Adyen Coolblue in staat gesteld om klantgegevens veilig en efficiënt te beheren. Door gebruik te maken van de geavanceerde tools en functies van Adyen, kon Coolblue klantgegevens veilig opslaan en analyseren, wat waardevolle inzichten opleverde voor hun marketing- en verkoopactiviteiten. Hierdoor kon Coolblue hun klanten beter begrijpen en gerichte marketingcampagnes en acties uitvoeren, wat heeft bijgedragen aan hun snelle groei en succes in de e-commerce sector.

“Dankzij Adyen hebben we ons betalingsproces kunnen vereenvoudigen en onze klanten een naadloze betaalervaring kunnen bieden. Dit heeft zeker bijgedragen aan ons succes als online retailer.” – CEO Coolblue

Naast Coolblue zijn er nog veel meer Nederlandse bedrijven die succes hebben behaald dankzij Adyen. Nederlandse bedrijven zoals Picnic en Rituals hebben ook gekozen voor Adyen als hun betalingsoplossing, wat heeft bijgedragen aan hun groei en succes in de markt. Deze bedrijven hebben geprofiteerd van de flexibiliteit, betrouwbaarheid en geavanceerde functies van Adyen om hun betalingsverkeer efficiënt te beheren en klanttevredenheid te verhogen.

Adyen integratie en API

Voor bedrijven die gebruik willen maken van Adyen, biedt het platform verschillende integratiemogelijkheden, waaronder een Application Programming Interface (API). Door de API te gebruiken, kunnen bedrijven Adyen naadloos integreren in hun bestaande systemen, waardoor betalingsprocessen efficiënter worden.

De Adyen API biedt een gestroomlijnde manier om betalingen te verwerken en transactiegegevens te beheren. Met behulp van de API kunnen bedrijven eenvoudig betalingen accepteren en verwerken, klantgegevens beheren en rapportages genereren. Dit stelt bedrijven in staat om hun betalingsverkeer te optimaliseren en een naadloze betalingservaring aan hun klanten te bieden.

De Adyen integratie en API stellen bedrijven in staat om flexibele betalingsoplossingen te implementeren die perfect aansluiten bij hun specifieke behoeften. Of het nu gaat om het accepteren van creditcardbetalingen, het integreren van alternatieve betaalmethoden of het ondersteunen van internationale valuta, de Adyen API biedt de flexibiliteit en betrouwbaarheid die bedrijven nodig hebben.

“Dankzij de Adyen integratie en API hebben we onze betalingsprocessen gestroomlijnd en kunnen we onze klanten een naadloze betalingservaring bieden. Het heeft ons geholpen om onze omzet te verhogen en klanttevredenheid te vergroten.” – Een tevreden Adyen gebruiker

Door te kiezen voor Adyen integratie en gebruik te maken van de API, kunnen bedrijven profiteren van de geavanceerde betalingsmogelijkheden en beveiliging die het platform biedt. Het stelt hen in staat om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren, klanttevredenheid te verhogen en hun bedrijfsgroei te bevorderen.

adyen integratie

Voordelen van Adyen als betalingsoplossing

Het gebruik van Adyen als betalingsoplossing biedt tal van voordelen voor bedrijven. Allereerst kunnen bedrijven met Adyen betalingen veilig en snel afhandelen, waardoor ze een soepelere klantervaring kunnen bieden. Adyen zorgt ervoor dat betalingen probleemloos verwerkt worden, waardoor klanten geen onnodige vertragingen of fouten tegenkomen tijdens het afrekenen.

Daarnaast biedt Adyen uitgebreide rapportagemogelijkheden waarmee bedrijven inzicht kunnen krijgen in hun betalingsverkeer. Door deze data-analyse kunnen bedrijven trends en patronen identificeren, waardoor ze beter kunnen anticiperen op de behoeften van hun klanten. Bovendien helpt Adyen bedrijven bij fraudedetectie, waardoor ze eventuele risico’s kunnen verminderen en financiële schade kunnen voorkomen.

Voordelen van Adyen als betalingsoplossing:

 • Veilige en snelle betalingsverwerking
 • Soepelere klantervaring
 • Uitgebreide rapportagemogelijkheden
 • Fraudedetectie en risicovermindering

Door gebruik te maken van Adyen als betalingsoplossing kunnen bedrijven profiteren van al deze voordelen en hun betalingsprocessen optimaliseren.

Toekomst van Adyen

Adyen blijft zich voortdurend ontwikkelen en investeren in nieuwe technologieën om betalingen nog efficiënter en veiliger te maken. Als innovatieve speler in de betalingsindustrie streeft Adyen ernaar om het betalingslandschap te blijven transformeren en tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van bedrijven en consumenten. Door voortdurend te investeren in onderzoek en ontwikkeling, blijft Adyen vooroplopen in de markt en biedt het bedrijven een geavanceerde betaaloplossing.

 • Adyen blijft nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten toevoegen aan zijn betaalplatform, waardoor bedrijven kunnen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen.
 • Met als doel het vereenvoudigen van betalingsprocessen, streeft Adyen naar naadloze integratie met bestaande systemen, waardoor bedrijven moeiteloos gebruik kunnen maken van de Adyen betaaloplossing.
 • Dankzij de focus op veiligheid en compliance biedt Adyen bedrijven en consumenten gemoedsrust bij het uitvoeren van betalingen.

De toekomst van Adyen ziet er veelbelovend uit, met voortdurende innovaties en investeringen in nieuwe technologieën. Het bedrijf blijft streven naar het bieden van geavanceerde betalingsoplossingen die voldoen aan de behoeften van bedrijven in de snel veranderende digitale wereld.

“Bij Adyen zijn we gedreven om betalingen nog beter te maken. We blijven investeren in technologie om betalingen sneller, veiliger en efficiënter te maken. Met onze geavanceerde betaaloplossingen en naadloze integratie bieden we bedrijven de tools die ze nodig hebben om te groeien en te slagen op wereldwijde schaal.” – Sander van der Blonk, CTO van Adyen

Conclusie

Adyen is een betrouwbare partner gebleken voor bedrijven die hun betalingsverkeer willen optimaliseren. Met een breed scala aan klanten, zowel in Nederland als internationaal, biedt Adyen een betrouwbare en geavanceerde betaaloplossing die bijdraagt aan het succes van deze bedrijven.

Door te werken met Adyen kunnen bedrijven profiteren van naadloze integratie, een scala aan betaaloplossingen en de afhandeling en beveiliging van transacties als Payment Service Provider (PSP). Nederlandse bedrijven zoals Coolblue, Picnic en Rituals hebben voor Adyen gekozen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid van het platform.

Ook internationale bedrijven zoals Airbnb, Spotify en Uber maken gebruik van Adyen vanwege het wereldwijde bereik en de betrouwbare betalingsoplossingen die het platform biedt. Adyen blijft innoveren en investeren in nieuwe technologieën om betalingen nog efficiënter en veiliger te maken, waardoor het bedrijf blijft voldoen aan de veranderende behoeften van bedrijven en consumenten.

FAQ

Welke bedrijven werken met Adyen?

Adyen werkt samen met verschillende bekende Nederlandse en internationale bedrijven. Enkele voorbeelden van Nederlandse bedrijven zijn Coolblue, Picnic en Rituals. Internationale bedrijven zoals Airbnb, Spotify en Uber maken ook gebruik van Adyen als hun betalingsoplossing.

Wat is Adyen?

Adyen is een betaalplatform dat bedrijven ondersteunt bij hun betalingsverkeer. Het biedt diverse integratiemogelijkheden en betaaloplossingen, waaronder creditcards, e-wallets en alternatieve betaalmethoden.

Wat zijn de voordelen van werken met Adyen?

Bedrijven die met Adyen werken, profiteren van een naadloze integratie in hun bestaande systemen en een uitgebreid scala aan betaaloplossingen. Als Payment Service Provider (PSP) zorgt Adyen voor de afhandeling en beveiliging van transacties.

Welke Nederlandse bedrijven maken gebruik van Adyen?

Enkele Nederlandse bedrijven die gebruikmaken van Adyen als hun betalingsoplossing zijn Coolblue, Picnic en Rituals. Deze bedrijven kiezen voor Adyen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid van het platform.

Welke internationale bedrijven werken met Adyen?

Internationale bedrijven zoals Airbnb, Spotify en Uber maken gebruik van Adyen als hun betalingsoplossing. Deze bedrijven kiezen voor Adyen vanwege het wereldwijde bereik en de betrouwbare betalingsoplossingen die het platform biedt.

Zijn er succesverhalen met Adyen?

Ja, veel bedrijven hebben hun succes zien groeien door te werken met Adyen. Een van de succesverhalen is Coolblue, een toonaangevende Nederlandse online retailer. De integratie met Adyen heeft bijgedragen aan hun snelle groei en succes.

Hoe kan ik Adyen integreren in mijn systeem?

Adyen biedt verschillende integratiemogelijkheden, waaronder een API (Application Programming Interface). Hiermee kun je Adyen naadloos integreren in je bestaande systemen, waardoor betalingsprocessen efficiënter worden.

Wat zijn de voordelen van Adyen als betalingsoplossing?

Adyen biedt veilige en snelle betalingsafhandeling, wat zorgt voor een soepele klantervaring. Daarnaast biedt het platform uitgebreide rapportagemogelijkheden en fraudedetectie, waardoor bedrijven inzicht hebben in hun betalingsverkeer en risico’s kunnen verminderen.

Wat is de toekomst van Adyen?

Adyen blijft investeren in nieuwe technologieën om betalingen efficiënter en veiliger te maken. Het streeft ernaar om het betalingslandschap te blijven transformeren en te voldoen aan de veranderende behoeften van bedrijven en consumenten.

Conclusie

Adyen is een betrouwbare partner voor bedrijven die hun betalingsverkeer willen optimaliseren. Met een breed portfolio aan klanten, zowel Nederlandse als internationale bedrijven, biedt Adyen een betrouwbare en geavanceerde betaaloplossing die bijdraagt aan het succes van deze bedrijven.