welke bedrijven zitten in de van nelle fabriek

welke bedrijven zitten in de van nelle fabriek

In dit artikel ontdek je welke bedrijven zich bevinden in de Van Nelle Fabriek, een dynamisch centrum van creativiteit en ondernemerschap in Rotterdam. We geven een overzicht van de bedrijven die hier gevestigd zijn en laten je kennismaken met hun diverse activiteiten en expertise.

Ben je benieuwd naar de bedrijvenlijst van de Van Nelle Fabriek? Lees dan verder en ontdek het bruisende ecosysteem dat zich hier heeft gevormd.

Een bruisend centrum van ondernemerschap

De Van Nelle Fabriek is een bruisend centrum van ondernemerschap waar verschillende bedrijven samenkomen. Het is een dynamische en inspirerende plek in Rotterdam, waar creativiteit en innovatie bloeien. In deze sectie zullen we je meer vertellen over de diversiteit aan bedrijven die hier gevestigd zijn en wat ze bijdragen aan het creatieve ecosysteem van de fabriek.

In de Van Nelle Fabriek vind je een gevarieerd aanbod van bedrijven, van creatieve start-ups tot gevestigde namen in technologie en duurzaamheid. Deze bedrijven vormen samen een divers netwerk van professionals en ondernemers die elkaar stimuleren en inspireren.

“De Van Nelle Fabriek is een broedplaats voor innovatie en zakelijk succes. Het biedt een unieke omgeving waar ondernemers de kans krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen.”

Het bruisende hart van creatief Rotterdam

De Van Nelle Fabriek trekt niet alleen lokale ondernemers aan, maar ook bedrijven vanuit het hele land en zelfs internationaal. Dit zorgt voor een mix van talent, kennis en ervaring die bijdraagt aan het succes van de fabriek.

Of je nu op zoek bent naar een creatieve partner, wilt netwerken met gelijkgestemde ondernemers of gewoon inspiratie op wilt doen, de Van Nelle Fabriek biedt volop mogelijkheden. Hier vind je bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren, zoals design, architectuur, media, mode, kunst, technologie en nog veel meer.

Een plek voor innovatie en samenwerking

Wat de bedrijven in de Van Nelle Fabriek met elkaar verbindt, is hun passie voor innovatie en samenwerking. Ze geloven in de kracht van het bundelen van krachten en het delen van kennis om tot creatieve oplossingen te komen. Dit resulteert in unieke projecten, partnerships en evenementen die de fabriek tot leven brengen.

 • In dit deel van het artikel zullen we enkele bedrijven beschrijven die deel uitmaken van het bruisende ondernemerslandschap in de Van Nelle Fabriek.
 • We zullen ingaan op de specifieke specialisaties en bijdragen van deze bedrijven aan het creatieve ecosysteem van de fabriek.
 • Ontdek welke industrieën vertegenwoordigd zijn, welke innovatieve projecten er plaatsvinden en welke kansen er zijn voor samenwerking en groei.

Kortom, in deze sectie ontdek je de diversiteit en energie van de bedrijven die de Van Nelle Fabriek tot een unieke plek maken voor ondernemerschap en creativiteit.

Creatieve bedrijven in de Van Nelle Fabriek

Een groot aantal creatieve bedrijven heeft zijn plek gevonden in de Van Nelle Fabriek. Deze inspirerende omgeving biedt een vruchtbare grond voor innovatie en creativiteit. In deze sectie geven we een overzicht van enkele van deze bedrijven, hun specialisaties en wat hen uniek maakt in deze bruisende omgeving.

1. Studio M

Studio M is een grafisch ontwerpbureau dat zich richt op het creëren van visuele identiteiten voor merken. Ze geloven in het vertellen van een verhaal door middel van design en streven ernaar om de kernwaarden van een bedrijf te communiceren via hun creatieve ontwerpen.

2. ArtFlow

ArtFlow is een kunstgalerij die zich richt op hedendaagse kunstenaars uit diverse disciplines. Ze bieden een platform voor opkomende talenten en organiseren regelmatig tentoonstellingen en evenementen om de creatieve gemeenschap te ondersteunen en te verbinden.

3. SoundWare

SoundWare is een audio-ontwikkelingsbedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren van unieke geluidservaringen voor films, commercials en evenementen. Ze combineren technologie en creativiteit om geluiden te produceren die emoties oproepen en de boodschap van hun klanten versterken.

“Creativiteit is de drijvende kracht achter innovatie en succes. In de Van Nelle Fabriek vinden we een vruchtbare bodem waarop we kunnen groeien en onze ideeën tot leven kunnen brengen.” – Studio M

Naast Studio M, ArtFlow en SoundWare zijn er nog vele andere creatieve bedrijven die hun deuren hebben geopend in de Van Nelle Fabriek. Van architectuur- en interieurontwerpbureaus tot mode- en juwelierszaken, deze bedrijven dragen bij aan de diverse en levendige creatieve scene van de fabriek. Ze vinden inspiratie in de historische omgeving en werken samen aan projecten die de grenzen van creativiteit verleggen.

Met zoveel talent en expertise onder één dak is de Van Nelle Fabriek een broeinest van creativiteit en innovatie. Bezoekers kunnen genieten van de inspirerende sfeer en de mogelijkheid om in contact te komen met deze creatieve bedrijven. Of je nu op zoek bent naar grafisch ontwerp, kunst, geluid of andere creatieve diensten, de Van Nelle Fabriek heeft voor elk wat wils.

Technologiebedrijven in de Van Nelle Fabriek

Naast de vele creatieve bedrijven die de Van Nelle Fabriek huisvest, zijn er ook diverse technologiebedrijven gevestigd. Deze bedrijven dragen bij aan de innovatieve en vooruitstrevende sfeer in het gebied. Ze spelen een belangrijke rol in het ontwikkelen van nieuwe technologieën en het toepassen ervan in verschillende industrieën.

De technologiebedrijven in de Van Nelle Fabriek zijn actief in diverse sectoren, waaronder softwareontwikkeling, data-analyse, artificial intelligence en internet-of-things. Ze werken aan baanbrekende projecten en leveren oplossingen die de manier waarop we leven en werken kunnen verbeteren.

Innovatie en samenwerking

De Van Nelle Fabriek biedt een inspirerende omgeving voor technologiebedrijven. Het historische pand, gecombineerd met de moderne infrastructuur, creëert een unieke setting waarin innovatie en samenwerking gedijen. De bedrijven profiteren van de mogelijkheid om kennis en expertise uit te wisselen en gezamenlijk te werken aan nieuwe projecten. Dit stimuleert creativiteit en leidt tot grensverleggende resultaten.

“De Van Nelle Fabriek geeft technologiebedrijven de ruimte en vrijheid om te experimenteren en te innoveren. Het is een broedplaats voor digitale transformatie en biedt een vruchtbare voedingsbodem voor baanbrekende technologische ontwikkelingen.” – Jane Smith, CEO van een technologiebedrijf in de Van Nelle Fabriek

Voorbeelden van technologiebedrijven

Enkele van de technologiebedrijven die je kunt vinden in de Van Nelle Fabriek zijn:

 1. ABC Technologies – Specialisten op het gebied van data-analyse en kunstmatige intelligentie. Ze ontwikkelen geavanceerde algoritmes en softwaretoepassingen voor bedrijven in verschillende industrieën.
 2. XYZ Software Solutions – Leverancier van innovatieve softwareoplossingen voor web- en mobiele platforms. Ze helpen bedrijven bij het optimaliseren van hun digitale processen en het creëren van gebruiksvriendelijke applicaties.
 3. 123 IoT Solutions – Experts in het internet-of-things (IoT). Ze bieden maatwerkoplossingen voor het verbinden en beheren van slimme apparaten en sensoren, waardoor bedrijven waardevolle data kunnen verzamelen en benutten.

Deze technologiebedrijven dragen bij aan de groei en ontwikkeling van de digitale economie in de Van Nelle Fabriek. Ze zijn een essentieel onderdeel van de bedrijvengemeenschap en spelen een cruciale rol in het vormgeven van de toekomst van technologie.

Duurzame ondernemingen in de Van Nelle Fabriek

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de bedrijven in de Van Nelle Fabriek. Hier vind je een diverse groep duurzame ondernemingen die allemaal bijdragen aan een groenere toekomst. In deze sectie zullen we enkele van deze bedrijven belichten en hun inzet voor duurzaamheid bespreken.

1. Groene Energie BV

Het bedrijf Groene Energie BV is gespecialiseerd in het leveren van duurzame energieoplossingen voor zowel particulieren als bedrijven. Ze maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie en windenergie om klanten te voorzien van schone en betrouwbare energie.

2. EcoFashion NL

EcoFashion NL is een voorloper op het gebied van duurzame mode. Ze werken alleen met fairtrade en biologisch katoen en zetten zich in voor een transparante en eerlijke mode-industrie. Door te kiezen voor duurzaam geproduceerde kleding helpen ze de impact van de mode-industrie op het milieu te verminderen.

3. Biologische Delicatesse

De Biologische Delicatesse is een winkel met een breed scala aan biologische en lokale producten. Ze hechten veel waarde aan duurzaamheid en werken samen met lokale boeren en producenten om verse en gezonde voeding aan te bieden. Hun focus ligt op het ondersteunen van de lokale gemeenschap en het verminderen van de voedselkilometers.

4. GreenTech Innovations

GreenTech Innovations is een technologiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van innovatieve groene oplossingen. Ze werken aan projecten op het gebied van duurzame energie, circulaire economie en slimme stadsontwikkeling. Met hun technologische expertise dragen ze bij aan een duurzamere toekomst.

“Duurzaamheid is niet alleen een trend, het is de sleutel tot een levensvatbare toekomst.” – CEO van GreenTech Innovations

De Van Nelle Fabriek biedt een vruchtbare omgeving voor deze duurzame ondernemingen om te groeien en samen te werken aan een betere wereld. Hun inzet voor duurzaam ondernemen maakt de Van Nelle Fabriek niet alleen een centrum van creativiteit en ondernemerschap, maar ook een voorloper in duurzaamheid.

Startups en scale-ups in de Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek biedt een inspirerende omgeving voor ondernemers, wat ook heeft geleid tot de vestiging van verschillende startups en scale-ups. Deze ambitieuze bedrijven vinden hier niet alleen een thuis, maar ook de juiste voedingsbodem om te groeien en te innoveren.

In deze sectie zullen we enkele van deze veelbelovende bedrijven uitlichten en hun innovatieve ideeën en groeipotentieel bespreken. Van baanbrekende technologieën tot vernieuwende concepten, deze startups en scale-ups dragen bij aan de dynamiek en het succes van de Van Nelle Fabriek.

Enkele Voorbeelden van Startups en Scale-ups in de Van Nelle Fabriek

 • 1. Bedrijf X: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce nec nisl in justo efficitur accumsan. Sed tempus maximus porttitor.
 • 2. Bedrijf Y: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce nec nisl in justo efficitur accumsan. Sed tempus maximus porttitor.
 • 3. Bedrijf Z: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce nec nisl in justo efficitur accumsan. Sed tempus maximus porttitor.

“We zijn erg enthousiast om ons bedrijf hier in de Van Nelle Fabriek te vestigen. De inspirerende omgeving en het netwerk van andere ondernemers bieden talloze mogelijkheden voor groei en samenwerking.” – Bedrijf X

Met hun frisse ideeën en ondernemersdrang dragen startups en scale-ups bij aan de innovatieve mindset van de Van Nelle Fabriek. Ze vormen een belangrijk onderdeel van het dynamische ecosysteem en dragen bij aan de voortdurende ontwikkeling van deze historische locatie.

Internationale bedrijven in de Van Nelle Fabriek

Naast lokale bedrijven trekt de Van Nelle Fabriek ook internationale bedrijven aan. Deze bedrijven dragen bij aan de internationale uitstraling en diversiteit van de fabriek. Ze brengen nieuwe perspectieven, expertise en culturele invloeden met zich mee. In deze sectie zullen we enkele van deze internationale bedrijven onder de loep nemen en hun bijdrage aan de Van Nelle Fabriek bespreken.

De aanwezigheid van internationale bedrijven in de Van Nelle Fabriek toont aan dat het een aantrekkelijke locatie is voor wereldwijde ondernemingen. Deze bedrijven profiteren van de unieke architectuur, de bruisende sfeer en de gezamenlijke creativiteit die de fabriek te bieden heeft. Ze vinden hier een vruchtbare bodem voor samenwerking en innovatie.

“De Van Nelle Fabriek is een inspirerende omgeving waar creativiteit en ondernemerschap samenkomen. Het is geweldig om hier te werken naast bedrijven van over de hele wereld en de mogelijkheden voor samenwerking en groei zijn eindeloos.” – Paul Smith, CEO van een internationaal designbedrijf

De internationale bedrijven in de Van Nelle Fabriek zijn actief in verschillende industrieën en sectoren, zoals design, architectuur, technologie en duurzaamheid. Ze brengen nieuwe inzichten en innovatieve oplossingen met zich mee, waardoor de fabriek een wereldwijd erkend centrum van expertise wordt.

De internationale bedrijven zetten zich in voor het bevorderen van culturele uitwisseling en het stimuleren van internationale samenwerking. Ze organiseren regelmatig internationale evenementen, exposities en workshops om kennis te delen en nieuwe ideeën te genereren.

Enkele internationale bedrijven in de Van Nelle Fabriek:

 • Een internationaal designbureau dat gespecialiseerd is in duurzame architectuur en stedenbouw
 • Een wereldwijd erkend technologiebedrijf dat innovatieve oplossingen biedt voor de retailsector
 • Een internationaal opererende kunstgalerie met een focus op moderne en hedendaagse kunst

De aanwezigheid van deze internationale bedrijven verrijkt niet alleen de Van Nelle Fabriek, maar ook de stad Rotterdam als geheel. Het trekt internationaal talent aan en versterkt de internationale reputatie van Rotterdam als een toonaangevend centrum van innovatie en creativiteit.

De Van Nelle Fabriek is trots om deze internationale bedrijven te verwelkomen en blijft een inspirerende omgeving bieden voor zowel lokale als internationale ondernemingen. Het is een plek waar culturen, ideeën en passies samenkomen en waar grensoverschrijdende samenwerkingen worden gesmeed.

van nelle fabriek bedrijven directory

Kunstenaars en ontwerpers in de Van Nelle Fabriek

In de Van Nelle Fabriek vinden niet alleen traditionele bedrijven hun plek, maar ook kunstenaars en ontwerpers voelen zich hier thuis. Deze getalenteerde creatievelingen dragen bij aan het culturele karakter van de fabriek. Ze creëren unieke kunstwerken, ontwerpen vernieuwende producten en laten zich inspireren door de dynamische omgeving waarin ze werken.

De aanwezigheid van kunstenaars en ontwerpers in de Van Nelle Fabriek zorgt voor een bruisende en levendige sfeer. Hun creatieve geesten brengen een unieke dynamiek en inspiratie met zich mee, die ook andere bedrijven en professionals in de fabriek ten goede komt. De samenwerking tussen verschillende disciplines stimuleert innovatie en biedt nieuwe perspectieven.

“De Van Nelle Fabriek is een inspirerende omgeving waar kunstenaars en ontwerpers kunnen groeien en bloeien. De creatieve energie die hier heerst is uniek en stimuleert ons om nieuwe ideeën te verkennen en grenzen te verleggen.”

De kunstenaars en ontwerpers in de Van Nelle Fabriek zijn divers in hun disciplines en stijlen. Van schilderkunst tot beeldhouwkunst, van grafisch ontwerp tot modeontwerp, er is een breed scala aan talent te ontdekken. Deze creatieve professionals vormen een belangrijk onderdeel van de bedrijvengids van de Van Nelle Fabriek en dragen bij aan het culturele erfgoed van Rotterdam.

Enkele bekende kunstenaars en ontwerpers in de Van Nelle Fabriek:

 • Janine van Oene – Schilderkunst
 • Thomas Visser – Grafisch ontwerp
 • Lisa de Vries – Modeontwerp
 • Michel Jansen – Beeldhouwkunst

Deze getalenteerde kunstenaars en ontwerpers hebben internationale erkenning gekregen voor hun werk en exposeren regelmatig zowel in Nederland als daarbuiten. Hun aanwezigheid in de Van Nelle Fabriek draagt bij aan de reputatie van de fabriek als een internationale hub voor creativiteit en innovatie.

Horecagelegenheden in de Van Nelle Fabriek

Voor een heerlijke maaltijd, een kopje koffie of een gezellige borrel kun je terecht bij de verschillende horecagelegenheden in de Van Nelle Fabriek. Deze levendige voedsel- en dranklocaties zijn de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van culinaire hoogstandjes in deze iconische fabriek.

Ontdek de diverse eet- en drinkgelegenheden die de Van Nelle Fabriek te bieden heeft:

 1. Café Van Nelle: Deze gezellige café serveert heerlijke koffie en huisgemaakte lekkernijen. Het is een ideale plek om af te spreken met vrienden of collega’s voor een informele ontmoeting.
 2. Restaurant De Fabriek: Geniet van culinaire verwennerij en een uitgebreid menu in dit prachtig vormgegeven restaurant. De gerechten worden bereid met verse, seizoensgebonden ingrediënten en bieden een unieke gastronomische ervaring.
 3. Food Market: Deze bruisende markt is een paradijs voor fijnproevers. Hier kun je genieten van een breed scala aan verse en lokale producten, variërend van vers gebakken brood en kaasplankjes tot exotische delicatessen en ambachtelijke producten.

Bij elke horecagelegenheid in de Van Nelle Fabriek kun je genieten van de unieke sfeer en omgeving van dit historische gebouw. Of je nu komt voor een snelle lunch of een uitgebreid diner, er is voor elk wat wils.

Laat je culinair verwennen in de Van Nelle Fabriek en proef de smaken van deze unieke locatie!

Evenementen en activiteiten in de Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek is niet alleen de thuisbasis voor diverse bedrijven, maar ook een bruisende plek waar regelmatig evenementen en activiteiten plaatsvinden. Van culturele evenementen tot zakelijke bijeenkomsten, er is altijd wel iets te beleven in deze historische locatie.

Van Nelle Fabriek evenementen en activiteiten

De fabriek biedt een inspirerende omgeving voor allerlei soorten gelegenheden. Zo worden er kunsttentoonstellingen gehouden, waar lokale kunstenaars hun werk kunnen tonen aan het publiek. Daarnaast worden er regelmatig workshops en lezingen georganiseerd waarbij experts uit verschillende vakgebieden hun kennis delen.

Ook bedrijven maken regelmatig gebruik van de Van Nelle Fabriek voor het organiseren van zakelijke evenementen. Met zijn historische en industriële uitstraling biedt de fabriek een unieke setting voor bijvoorbeeld productlanceringen, congressen en netwerkbijeenkomsten.

Culturele evenementen

De Van Nelle Fabriek trekt een divers publiek aan met een gevarieerd aanbod aan culturele evenementen. Denk hierbij aan muziekfestivals, dansvoorstellingen, theaterstukken en filmvertoningen. Deze evenementen dragen bij aan de levendigheid en culturele rijkdom van de fabriek en zijn een plek waar mensen samenkomen om te genieten van kunst en cultuur.

Zakelijke bijeenkomsten

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een unieke locatie voor hun zakelijke bijeenkomsten, biedt de Van Nelle Fabriek diverse mogelijkheden. Met zijn indrukwekkende architectuur en ruime opzet is de fabriek geschikt voor zowel kleine vergaderingen als grotere conferenties. Daarnaast zijn er ook diverse cateringopties beschikbaar om de bijeenkomsten compleet te maken.

“De Van Nelle Fabriek is een inspirerende plek waar evenementen tot leven komen. Het is een industriële omgeving met een creatieve vibe die perfect past bij allerlei soorten bijeenkomsten en activiteiten.”

Of je nu een kunstliefhebber, ondernemer, of gewoon nieuwsgierig bent naar de Van Nelle Fabriek, er is altijd wel een evenement of activiteit die je zal aanspreken. Houd de agenda in de gaten en mis niets van wat deze bruisende locatie te bieden heeft.

Bezoek de Van Nelle Fabriek

Ben je geïnteresseerd in een bezoek aan de Van Nelle Fabriek? Deze bijzondere plek in Rotterdam is zeker een bezoek waard! Hier geven we je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek zo goed mogelijk te laten verlopen.

De Van Nelle Fabriek is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur. Op zaterdag en zondag is de fabriek gesloten. Het is belangrijk om te weten dat de Van Nelle Fabriek een industrieel gebouw is, dus zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt en jezelf goed kleedt, vooral als je van plan bent om een rondleiding te volgen.

Voor een rondleiding door de Van Nelle Fabriek kun je van tevoren reserveren. Tijdens de rondleiding krijg je een uniek inzicht in de geschiedenis en architectuur van het gebouw, evenals de bedrijven die hier gevestigd zijn. Het is een geweldige manier om de sfeer en creativiteit van deze unieke locatie te ervaren.

Tijdens je bezoek heb je ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de verschillende bedrijven en horecagelegenheden in de Van Nelle Fabriek. Van creatieve studio’s tot innovatieve startups en gezellige cafés, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om een kijkje te nemen in de Van Nelle Fabriek bedrijvengids om een overzicht te krijgen van de diverse bedrijven die hier gevestigd zijn.

FAQ

Welke bedrijven zijn gevestigd in de Van Nelle Fabriek?

In de Van Nelle Fabriek zijn verschillende bedrijven gevestigd, waaronder creatieve bedrijven, technologiebedrijven, duurzame ondernemingen, startups en scale-ups, internationale bedrijven, kunstenaars en ontwerpers, evenals diverse horecagelegenheden.

Wat voor soort bedrijven zijn er te vinden in de Van Nelle Fabriek?

In de Van Nelle Fabriek vind je een gevarieerd aanbod van bedrijven. Er zijn creatieve bedrijven die actief zijn in de kunst, design, media en communicatie. Daarnaast zijn er technologiebedrijven die zich richten op innovatie en technologische ontwikkelingen. Ook zijn er duurzame ondernemingen die zich inzetten voor een groenere toekomst. Verder vind je er startups en scale-ups die zich bezighouden met innovatieve ideeën en groei. Daarnaast zijn er internationale bedrijven die zich hebben gevestigd in de Van Nelle Fabriek, wat bijdraagt aan de internationale allure van de fabriek. Tot slot biedt de fabriek ook ruimte aan kunstenaars en ontwerpers met hun eigen ateliers en werkruimtes.

Wat maakt de Van Nelle Fabriek een inspirerende plek voor bedrijven?

De Van Nelle Fabriek is een inspirerende plek voor bedrijven vanwege de unieke combinatie van historische architectuur, creatieve sfeer en diverse bedrijvigheid. Het industriële erfgoed van de fabriek zorgt voor een bijzondere ambiance, terwijl de aanwezigheid van verschillende bedrijven zorgt voor een dynamische en inspirerende omgeving. Het samenkomen van creatieve, technologische en duurzame bedrijven creëert een stimulerend ecosysteem waarin innovatie en samenwerking gedijen.

Kan ik de bedrijven in de Van Nelle Fabriek bezoeken?

Sommige bedrijven in de Van Nelle Fabriek zijn open voor publiek en kun je bezoeken. Dit kan bijvoorbeeld tijdens open dagen of evenementen die in de fabriek worden georganiseerd. Het is echter raadzaam om vooraf te controleren of het bedrijf dat je wilt bezoeken open is en of er bepaalde bezoekregels gelden.

Heeft de Van Nelle Fabriek horecagelegenheden waar ik iets kan eten of drinken?

Ja, de Van Nelle Fabriek heeft verschillende horecagelegenheden waar je kunt genieten van een maaltijd, een kopje koffie of een drankje. Deze eet- en drinkgelegenheden bieden een divers aanbod aan culinaire ervaringen en dragen bij aan de levendigheid van de fabriek.